Koláč – bezlepkový, bez cukru a bez mlieka

POTREBUJEME:

450g horkej čokolády (vegánskej)

230g kozieho masla / rastlinného tuku Alsan

8 vajec

 

POSTUP:

Do hrnca dáme roztopiť na mierny oheň maslo.

 

V inej nádobe si zatiaľ vyšľaháme celé vajcia do peny.

 

Do roztopeného masla vložíme čokoládu polámanú na menšie kúsky a za stáleho miešania ju na miernom ohni v masle roztopíme.

 

Do čokoládovo-maslovej hmoty začneme za stáleho miešania pomaly pridávať vyšľahané vajíčka. Miešame dovtedy, pokým sa nám hmota nespojí a veľké vzduchové bubliny nezmiznú.

 

Vyberieme si menší plech, ktorí sa nám zmestí do iného hlbokého plechu. Menší plech potrieme maslom a vylejeme doň čokoládovú hmotu.

 

Malý plech vložíme do väčšieho hlbokého plechu. Do väčšieho plechu nalejeme vriacu vodu aby siahala aspoň do polovice menšieho plechu.

 

Oba plechy spoločne vložíme do vyhriatej rúry na 160°C so zapnutým ventilátorom. Pečieme približne 30 – 40 minút.

 

Upečený koláč môžeme ozdobiť podľa vlastnej chuti ovocím alebo šľahačkou.

 

 

Add your thoughts

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *